Info

Vem är Knitritious?

 

Beatrice Olsson heter jag som kallar mig Knitritious i alla garnsammanhang. Jag har designat stickmönster i många år som sålts via Ravelry till de mest hängivna spetsstickerskorna runt om i hela världen.

 

I Sverige är jag inte lika känd, men jag jobbar på saken genom att delta i olika mässor, kursverksamhet och föreläsningar. Hoppas att vi ses framgent!

 

När du handlar något från min webshop stödjer du en liten företagare på den Svenska landsbygden.


Din orderbekräftelse, som du får av oss via mejl efter erlagd betalning gäller som kvitto

 

Fraktkostnader, inom Sverige= Postnords avgifter. Köper du t ex 1-4 härvor är frakten ca 59kr (det beror på vad emballage och härvorna väger). Maxfrakt inom Sverige 72kr.

 

Garnerna är spunna i Sydamerika och Europa med fiber från Europa, Sydafrika och Sydamerika. Garnerna är sjysta produkter både mot människa och djur och absolut ingen mulesing tillämpas.

Specialinfärgat garn eller byten?

Jag tror man måsta vara egenföretagare för att förstå hur mycket jobb som ligger bakom varje härva och hur mycket administration som skulle uppstå kring en retur med avseende på  bokföringsförvirring och ny fotografering för en udda härva som åter skall in i webbshoppen och som kanske blir svårsåld när det bara finns en enda av den och färgen kanske inte ens kan återskapas. Att färga garn är jätteroligt, att administrera ger tyvärr inte samma energi.


Därför ber jag om förståelse för att jag för specialinfärgat garn som det kan ha tagit upp till en vecka att diskutera fram, som jag kanske t o m provfärgat utan ersättning för tiden inte kan acceptera en retur eller ett byte av enstaka härvor av efter de 14 dagar som man har returrätt. Jag ändrar även fr o m 2019-10-23 principen för specialbeställningar till att det måste vara ett större ordervärde än jag tidigare accepterat och jag byter inte in tidigare sålda härvor efter 14 dagar och jag gör det absolut inte när jag står på en mässa eller marknad då det är väldigt rörigt. Däremot skulle jag alltid acceptera en retur av hela ordern om man inte tycker att garnet motsvarar förväntningarna inom 14 dagar. Det har inte hänt att någon velat det, generellt får jag höra att härvorna är finare i verkligheten.


Har du köpt garn på en mässa eller en marknad och vill byta så vill jag informera att distanshandelslagen gäller inte för direktförsäljning. Har du kvitto och det inte tagit mer än 14 dagar och du har förvarat garnet i försluten plastpåse så varken tobaksrök eller ev husdjurshår kommit i närheten så får vi diskutera saken. Skulle det gälla en reklamation så skulle den behandlas primärt genom ett erbjudande om byte av varan till en likvärdig men jag står inte för portot till mig om du inte handlat i webbshoppen och jag gör det endast om det skulle vara något uppenbart fel.

Rättvis handel även för Svenska företagare?

Jag vill bara ha glada och nöjda kunder, men jag vill också sprida budskapet om "Rättvis handel även för Svenska företagare". Vi lever under ett hårt skattetryck i Sverige med stränga regler och höga kostnader. För att få ihop till vår lön behöver vi sälja mycket mer än företagare i andra länder och garnbranschen är inte känd för sin höga avans -Tvärt om! I klädbranschen kostar ofta ett plagg 400% av inköpspriset. Det betyder att om du handlar ett plagg för t ex 400kr så bör det ha kostat 100kr i inköp och med  70% rabatt betalar du 120kr och affären får faktiskt 20kr för besväret att hantera varan. I branschen för handfärgat garn har jag i bästa fall kvar 10% av garnetsförsäljningspriset, oftast mindre och de facto har jag inte kunnat ta ut en enda krona i lön på garnverksamheten. D v s för att få en vettig lön skulle jag behöva sälja garn för flera miljoner och det skulle ändå inte kroppen klara och tiden inte räcka till för. Så, handla på! men välj det du handlar med omsorg så du verkligen känner att du vill ha garnet och tänker behålla det, det är bäst för alla. Av samma anledning väljer jag att inte ha någon rea. Realiserar jag en vara jag redan har nästan ingen avans på så nedvärderar jag min arbetsinsats och någon annan som kanske betalat fullt pris blir ledsen över att varan kom på rea ett tag senare och då kanske den kunden inte vill handla av mig nästa gång och en återkommande kund är kanske ändå den viktigaste kunden för den har redan varit en nöjd kund minst en gång tidigare. Om jag någon gång skulle avvika från mina principer så är det av rent ekonomiska skäl att jag t ex snabbt måste få in medel p g a att något hänt.