Byten och returer

Vår returpolicy

Om du inte är nöjd med en emottagen fysisk produkt kan du, förutsett att varan du köpt till fullpris är helt i nyskick, inom 14 dagar från att den leverarades byta eller returnera den enligt följande:

Byte & returer

Kontakta oss via vårt kontaktformulär, begär en retursedel och skicka tillbaka den väl förpackade varan genom att lämna in den hos någon av Postnords ombud. Vänligen begär kvitto på inlämnat paket. Du kan begära att få byta ut produkten mot en annan, eller i händelse av att bytet beror på funktionsfel se info "Reklamationer" nedan. Observera att reavaror ej kan bytas förutom i det fall att varan varit felaktigt beskriven.

Observera att det tillkommer en returkostnad. Samma fraktsätt och fraktkostnad som i den ursprungliga beställningen tillämpas på returen. Returkostnaden dras av från summan som återbetalas för de returnerade produkterna. Kontakta oss via mail innan varan/varorna skickas tillbaka så får du en retursedel eller returkod via email.  Så fort vi har fått returvaran gör vi vårt bästa för att så snabbt som möjligt återbetala de returnerade varorna. Observera att eventuell fraktkostnad för den ursprungliga beställningen ej återbetalas. 

Digital produkt

Digital produkt betyder att det är ett stickmönster och eftersom det levereras direkt efter att beställningen lagts kan detta ej returneras. Däremot kan du inom rimliga gränser begära support. Det är vår högsta önskan att du skall bli nöjd med ditt stickade plagg och vi kompletterar såklart med information om något skulle saknas, men stickar du inte som det står (väljer ett garn utanför rekommendationerna, använder fel stickstorlek, tappar intresset på vägen) så kan vi inte göra så mycket mer än att ge glada tillrop för att peppa dig att själv sticka om det parti som blivit fel.

Avbeställning/makulering av order innan leverans
Om du väljer att makulera din beställning innan leverans tas en avgift på 50 kr ut, den dras från återbetalningsbeloppet enligt beställningen. Enligt konsumentköplagen har du som kund alltid rätt att avbeställa en vara innan leverans. Enligt samma lag har jag som handlare rätt att  ta ut ersättning för kostnader som har uppstått i samband med beställningen. Dessa kostnader omfattar avgift till betlaningsleverantören, administration av avbeställningen samt nedlagd arbetstid för orderplock samt återställande av avbeställda varor.

Reklamationer

Om en vara, som inte var märkt med särskilda villkor, inte uppfyller dina förväntningar så tveka inte att ta kontakt med oss omgående. Observera att Signature Needle Arts har lagt ned sin verksamhet. Det var deras villkor att de själva skulle hantera reklamationer och eftersom företaget är avvecklat kan vi inte längre agera mellanhand i korrespondens med dem och vi kan heller inte ersätta plastkablar till deras stickor i deras ställe nu efter nedläggningen.

Återbetalning

Vårt mål är att hantera returen inom 7 arbetsdagar från att den mottagits på vårt lager. Summan återbetalas till dig inom 30 dagar från att returen har hanterats.